Uw bezoek aan ons Prostaatkankercentrum

Uw huisarts heeft u doorverwezen voor een bezoek aan het Reinier Haga Prostaatkankercentrum. Wellicht heeft u een verhoogd PSA, plasklachten of vermoedt uw huisarts prostaatproblemen. U wilt vanzelfsprekend snel duidelijkheid over uw gezondheid.

Als u met een verwijzing van de huisarts ons belt, krijgt u snel een eerste gesprek met de specialist.

In een aantal gevallen is het mogelijk al voor uw eerste bezoek een MRI scan te laten maken. U kunt kiezen of u in Delft of in Den Haag behandeld wilt worden.

Werkwijze

De uroloog zal de aanwezigheid van eventuele klachten met u doorspreken en een rectaal toucher verrichten. Als de uroloog het noodzakelijk vindt, krijgt u daarop aansluitend een aantal onderzoeken. Dit kan bestaan uit urineonderzoek, een echografische volumemeting van de prostaat en een prostaat MRI.

Indien na deze analyse verdenking op prostaatkanker bestaat, zullen we van de MRI-afwijking gerichte biopten  nemen. De uitslagen hiervan bespreken de behandelaars in een multidisciplinair behandelteam en met u.

Bij de aanwezigheid van prostaatkanker zal dit multidisciplinaire behandelteam u een behandelvoorstel doen. Soms is sprake van meerdere behandelmogelijkheden. U kunt hier, na uitgebreide uitleg door de uroloog en oncologisch verpleegkundige, zelf een beslissing in nemen.

Lees voor uitgebreide informatie deze patiëntenfolder.

Snel duidelijkheid

Na uw bezoek aan ons Prostaatkankercentrum verwachten we u snel een diagnose te kunnen geven. Gelukkig blijkt in het driekwart van de gevallen dat ondanks de klachten geen sprake is van prostaatkanker. Als er wel prostaatkanker bij u gevonden wordt, bespreekt de uroloog uw behandelplan. Indien mogelijk is deze behandeling in een ziekenhuis dichtbij huis mogelijk.

Wat neemt u mee bij uw eerste afspraak?

U hebt een verwijzing van uw huisarts nodig. Zonder verwijzing vergoedt uw zorgverzekeraar de zorg in het prostaatkankercentrum niet. Een verwijzing kan zowel als brief als via een elektronisch bericht van uw huisarts voor de specialist. Zonder geldige verwijzing kan het zijn dat u de behandeling zelf moet betalen of dat u pas behandeld wordt als u de juiste verwijzing heeft. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk.

Twee locaties

Het prostaatkankercentrum heeft twee locaties: in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft en HagaZiekenhuis in Den Haag. Op basis van wachttijd en locatie kiezen wij samen met u de beste locatie.

Bent u nooit eerder in Reinier de Graaf geweest? Dan is het noodzakelijk in de centrale hal eerst een patiëntenpas aan te laten maken. Hiervoor heeft u een identiteitsbewijs nodig. In het Haga heeft u geen patiëntenpas nodig, wel een identiteitsbewijs.

Met de patiëntenpas (in Reinier) of uw identiteitsbewijs (in het Haga) kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil. Hierdoor hoeft u niet meer in de rij te staan bij de balie. Bij de de aanmeldzuil krijgt u direct inzicht in uw afspraken van die dag en waar we u verwachten.

Vergoeding kosten

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum heeft een contract met bijna alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat kosten voor behandelingen in het prostaatkankercentrum volgens de polisvoorwaarden worden vergoed.

Locatie en route

Reinier de Graaf Delft
Eerste verdieping, gang D
Reinier de Graafweg 5
2625 AD Delft
HagaZiekenhuis, locatie Leyweg
Afdeling Urologie
Els Borst-Eilersplein 275
2545 AA Den Haag

Openbaar Vervoer

Reinier de Graaf is goed met de bus te bereiken.
Plan uw reis via 9292.nl.

Eigen Vervoer

Delft ligt aan de A13. Om bij het Prostaatkankercentrum in het Reinier de Graaf ziekenhuis te komen neemt u de afslag Delft-Zuid. Vervolgens rijdt u rechtdoor richting de N470 (Schipluiden/Naaldwijk) en volgt u de ANWB-borden richting Reinier de Graaf ziekenhuis. Via de afritten van de andere wegen kunt u ook de ANWB-borden richting Reinier de Graaf volgen.

Parkeren

Op het parkeerterrein van het ziekenhuis kunt u betaald parkeren. Parkeren kost 1 euro per 30 minuten.  De eerste 15 minuten zijn gratis. U kunt betalen met muntgeld, met uw pinpas of creditcard. Ook kunt u betalen met biljetten van € 5 en € 10.

Overnachten in Delft?

Veel patiënten van ons centrum komen van ver. Voor die mensen bestaat de mogelijkheid in Delft te overnachten tegen een speciaal tarief. We hebben hiervoor afspraken gemaakt met het Westcord Hotel Delft (naast Ikea Delft).

Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op met Westcord Hotel Delft en geef aan dat u onder behandeling bent bij het Reinier Haga Prostaatkankercentrum / Reinier de Graaf Ziekenhuis.

Openbaar Vervoer

Het HagaZiekenhuis is goed met de tram en de bus te bereiken. Plan uw reis via 9292.nl.

Eigen vervoer (auto)

Neem vanaf de A4 afslag 12 Den Haag-Zuid naar de N211 richting Den Haag-Zuid/ Wateringen/ Naaldwijk/ E30. Parkeer uw auto in de parkeergarage APCOA Parking Haga Hospital Leyweg. U kunt navigeren naar Escamplaan 874.

De autoroute naar het HagaZiekenhuis loopt via de Dedemsvaartweg/Houtwijklaan en de Escamplaan.

Parkeren

Bij locatie Leyweg is een APCOA parkeergarage. Parkeren kost € 1 per 25 minuten. Een uitrijkaart kunt u (alleen met PIN) kopen bij de betaalautomaten.

 

Begeleiding door gastvrouwen en -heren

In Reinier de Graaf

Komt u alleen en heeft u hulp nodig in het Prostaatkankercentrum? Dan kunt u vooraf of bij aankomst begeleiding door een gastvrouw of gastheer aanvragen. Zij of hij ontmoet u bij de receptie, helpt u met uw registratie en aanmelding en brengt u naar uw afspraak in het Prostaatkankercentrum. Desgewenst blijft zij of hij bij u of komt u op het afgesproken tijdstip weer ophalen. Een receptiemedewerker kan u na uw afspraak helpen bij het bestellen van een taxi.

U kunt de begeleiding door een gastvrouw of gastheer reserveren door voor uw bezoek contact op te nemen via (015) 260 59 00. Ook kunt u een mail sturen naar receptiedelft@rdgg.nl. Geef in dat geval uw volledige naam, geboortedatum, patiëntennummer, de datum en het tijdstip van uw afspraak en uw telefoonnummer door. U kunt zich ook altijd op de dag van uw afspraak melden bij de receptie en ter plekke vragen om begeleiding.

In het HagaZiekenhuis

Alle mogelijkheden voor ondersteuning tijdens uw bezoek aan het HagaZiekenhuis, zoals de shuttle-service, vindt u op de website van het Haga.