Second opinion aanvragen? (uitsluitend locatie Delft)

Wilt u een mening van een andere arts? Twijfelt u aan de mening of behandeling van de arts die u behandelt? Dan kunt u een second opinion aanvragen. Dit is een tweede mening in een ander ziekenhuis in Nederland.

In ons prostaatkankercentrum, op onze locatie in Delft, is het mogelijk om een second opinion (tweede mening) aan te vragen. U heeft daarvoor geen toestemming nodig van uw eigen behandelaar of huisarts. Wel is er een verwijzing van uw behandelaar of huisarts nodig. Belangrijk om te weten is dat degene die een tweede mening geeft, de behandeling niet in alle gevallen overneemt.

Hoe vraagt u een second opinion aan?

U kunt de second opinion aanvragen bij uw behandelend arts of (via) uw huisarts. Er moet dan een verwijsbrief worden opgesteld. Dit doet de behandelaar of huisarts altijd in overleg met u.  Hierin staat de vraag die u beantwoord wilt zien door onze gespecialiseerde artsen. Een afspraak bij het Reinier Haga Prostaatkankercentrum is uitsluitend mogelijk met een verwijzing. Als u zelf een second opinion regelt (zonder verwijzing), is het mogelijk dat de zorgverzekeraar niet alles vergoedt. Informeer altijd bij de zorgverzekeraar welke voorwaarden zij hanteren.

Voor een second opinion hebben wij uw gegevens nodig uit het ziekenhuis waar u onder behandeling bent (geweest). Neem contact op met onze locatie in Delft, wij sturen u een toestemmingsformulier toe die u ondertekend retour moet sturen. Hiermee kunnen wij uw gegevens opvragen bij uw behandelaar. Denk hierbij aan verslagen, beelden van onderzoeken en/of weefselmateriaal. 

Zodra wij al de gegevens hebben ontvangen, bekijken onze gespecialiseerde artsen uw gegevens en bepalen welke afspraken en/of onderzoeken nodig zijn. Misschien zijn aanvullende onderzoeken nodig. Hoe snel dit allemaal gaat, is afhankelijk van hoe snel wij uw gegevens ontvangen en welke aanvullende onderzoeken nodig zijn.

Meer informatie?

Wilt u meer weten of wilt een second opinion aanvragen? Neem contact met ons op via (015) 260 4777. Wij zijn bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.30-11.30 uur en 13.00-16.30 uur.