Wij behoren tot de 4 grootste prostaatbehandelcentra in Nederland.

Second opinion aanvragen? (uitsluitend locatie Delft)

In de prostaatkankerzorg hebt u het recht een tweede mening te vragen. In het Engels heet dat ‘second opinion’. Dat is het oordeel of advies van een andere deskundige dan uw eigen zorgverlener.

Het staat u altijd vrij om een tweede mening te vragen, u hebt daarvoor geen toestemming nodig van uw eigen zorgverlener. Het is wel goed er met hem of haar over te praten. Degene die een tweede mening geeft, neemt de behandeling niet over.

U kunt op verschillende momenten om een tweede mening vragen. Bijvoorbeeld als u een belangrijke beslissing moet nemen over de behandeling of als u twijfelt over een diagnose of behandeling. Een second opinion is geen blijk van wantrouwen tegenover uw huidige behandelaar, maar kan u vertrouwen geven in het ondergaan van uw behandeltraject.

Waarom een second opinion bij ons?

  • We hebben de beste resultaten van Nederland;
  • We zijn een gespecialiseerde centrum voor het diagnosticeren, behandelen en de nazorg van prostaatkanker;
  • Snel duidelijkheid door onze sneldiagnostiek.

Een second opinion aanvragen?

U kunt de second opinion aanvragen bij uw behandelend arts of huisarts. In overleg met u stelt uw behandelaar of huisarts een verwijsbrief op. Hierin staat de vraag die u beantwoord zou willen zien door onze gespecialiseerde artsen. Over de procedure voor een second opinion informeren wij u tijdens uw aanvraag.

Een afspraak bij het Reinier Haga Prostaatkankercentrum is uitsluitend mogelijk met een verwijzing van uw huisarts of behandelaar. Alleen dan vergoedt uw zorgverzekeraar de afspraak.

Toestemmingsformulier

Het prostaatkankercentrum heeft u toestemming nodig voor het opvragen van uw medische gegevens. Hiervoor vragen wij u het toestemmingsformulier (PDF) in te vullen en aan ons toe te sturen.

Het volledig ingevulde formulier (postzegel niet nodig) kunt u versturen naar:

Reinier Haga Groep Prostaatcentrum
T.a.v. secretariaat Urologie
Antwoordnummer 10263
2600 WB Delft

Meer informatie?

Wenst u meer uitleg? Neem telefonisch contact op via (015) 260 4777.

Heeft u een doorverwijzing van uw huisarts? Maak dan een afspraak met ons op de contactpagina