Second opinion prostaatkanker en hoge PSA waarde

Wat is een second opinion?

Een tweede mening. Dat is de korste samenvatting van een second opinion. En zo’n tweede mening is de mening van een arts uit een ander ziekenhuis of kliniek. Daar kunt u zelf voor kiezen. Het kan ook zijn dat uw eigen specialist het aanbeveelt.

Waarom een second opinion?

Er zijn verschillende redenen waarom u een second opinion wil rondom uw prostaatkanker of een hoge PSA. Misschien twijfelt u aan de mening of behandeling van de arts die u behandelt. Misschien heeft u behoefte aan extra onafhankelijk advies. Maar misschien wilt u gewoon een bevestiging van wat uw specialist heeft voorsteld.

Second opinion ook bij ReinierHaga Prostaatkankercentrum

In ons prostaatkankercentrum, op onze locatie in Delft, is ook het mogelijk om een second opinion aan te vragen. U heeft daarvoor geen toestemming nodig van uw eigen behandelaar of huisarts. U heeft wel een verwijzing van uw behandelaar of huisarts nodig. Het is belangrijk te weten dat degene die een tweede mening geeft, de behandeling niet (in alle gevallen) overneemt.

Hoe vraagt u een second opinion aan?

U kunt de second opinion aanvragen bij uw behandelend arts of (via) uw huisarts. Er moet dan een verwijsbrief worden opgesteld. Dit doet de behandelaar of huisarts altijd in overleg met u.  Hierin staat de vraag die u beantwoord wilt zien door onze gespecialiseerde artsen. Een afspraak bij het Reinier Haga Prostaatkankercentrum is uitsluitend mogelijk met een verwijzing. Als u zelf een second opinion regelt (zonder verwijzing), is het mogelijk dat de zorgverzekeraar niet alles vergoedt. Informeer altijd bij de zorgverzekeraar welke voorwaarden zij hanteren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor een second opinion hebben wij uw gegevens nodig uit het ziekenhuis waar u onder behandeling bent (geweest). Neem contact op met onze locatie in Delft, wij sturen u een toestemmingsformulier toe die u ondertekend retour moet sturen. Hiermee kunnen wij uw gegevens opvragen bij uw behandelaar. Denk hierbij aan verslagen, beelden van onderzoeken en/of weefselmateriaal.

Zodra wij al de gegevens hebben ontvangen, bekijken onze gespecialiseerde artsen uw gegevens en bepalen welke afspraken en/of onderzoeken nodig zijn. Misschien zijn aanvullende onderzoeken nodig. Hoe snel dit allemaal gaat, is afhankelijk van hoe snel wij uw gegevens ontvangen en welke aanvullende onderzoeken nodig zijn.

Meer informatie?

Wilt u meer weten of wilt een second opinion aanvragen? Neem contact met ons.