Wij behoren tot de 4 grootste prostaatbehandelcentra in Nederland.

Onderzoek

Op deze pagina vindt u de resultaten van onderzoek van ons prostaatkankercentrum.

Mannen nemen vaak zelf regie na diagnose prostaatkanker

31 oktober 2019: Na de diagnose prostaatkanker zoeken mannen veelal zelf naar een behandelcentrum of ziekenhuis die het beste aansluit bij hun behoeften. Het doorverwijsadvies van de huisarts is in hun keuze niet per definitie leidend. Dit is één van de conclusies uit het onderzoek van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum in Delft, dat werd uitgevoerd onder 1.067 mannen van 55 jaar en ouder in Nederland. Voor bijna vier op de tien mannen (37%) is het advies van hun huisarts niet doorslaggevend. Ook de behandelresultaten van het ziekenhuis of centrum, de ervaringen van andere patiënten en de wachtlijsten voor behandeling spelen een belangrijke rol bij kun keuze.

Onderwerp prostaatkanker nog steeds taboe

20 november 2018: Drie van de tien Nederlandse mannen van 45 jaar en ouder zouden niet openlijk over prostaatkanker praten, als ze daar mee te maken hadden. Dit blijkt uit landelijk onderzoek van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum in Delft onder 1.065 mannelijke respondenten in Nederland.

Gynaecomastie en mastodynie als gevolg van androgeen deprivatie therapie (ADT) bij prostaatkanker

Inventariseren en optimaliseren van de informatievoorziening en behandeling van patiënten die kans hebben op gynaecomastie (borstvorming) en mastodynie door (anti) hormonale therapie bij prostaatkanker.

Auteursnamen

J.J.E. (Anja) van Wijk – van Buuren, Msc, verpleegkundig specialist, Drs. C.V.M. (Monique) Vahedi Nikbakht – van de Sande, Algemeen Sociaal Wetenschapper, Drs. Margreet, C. Kerkmeer, Wetenschappelijk medewerker, Drs. A.C.M. (Addy) van de Luijtgaarden, internist-oncoloog, Reinier Haga prostaatkankercentrum, Delft