Voor wie?

Deze webshop is speciaal ontwikkeld om voorlichting te geven over de seksuele problemen tijdens en na prostaatkanker.

De diagnose prostaatkanker heeft veel gevolgen in het dagelijks leven van patiënten en hun naasten. Opeens is de zorgeloosheid weg en ligt er een onbekend pad voor je. 

Als de behandelingen achter de rug zijn en aanslaan, ben je natuurlijk heel opgelucht en blij. Maar na die eerste fase van blijdschap merk je ook dat er veel is veranderd: je bent ‘anders’ geworden. Dit is niet altijd makkelijk onder woorden te brengen en je vindt misschien zelfs dat je niet mag zeuren. Je bent immers kankervrij, toch? Toch kan je last hebben van verschillende lichamelijke problemen, zoals problemen met de erectie. 

Begeleiding

Intimiteit en seksualiteit heeft daarom een andere invulling in jullie leven gekregen. Maar het is vaak moeilijk om dit te bespreken door bijvoorbeeld schaamte of boosheid. Je herkent jezelf niet meer terug en je voelt je minder mannelijk. Samen moet je op zoek naar een nieuwe balans in jullie intimiteit en seksualiteit. Het is alleen niet makkelijk om hier zelf uit te komen, waardoor begeleiding en deskundig advies van grote waarde kan zijn.

Vergroten seksueel plezier

Deze webshop is speciaal ontwikkeld om voorlichting te geven over de seksuele problemen tijdens en na prostaatkanker. Ook kun je via deze webshop verschillende hulpmiddelen op een veilige en betrouwbare manier aanschaffen. Door de jarenlange ervaringen van onze patiënten met prostaatkanker weten we wat belangrijk is, waardoor je ook veel gebruikerstips vindt. Ons belangrijkste doel is om het seksuele plezier te vergroten van patiënten, in het bijzonder de mannen die prostaatkanker hebben of hebben gehad.

Vergoeding van hulpmiddelen

Hulpmiddelen bij erectiestoornissen worden niet vergoed in de basiszorgverzekering. Heb je een aanvullende verzekering? Dan is het misschien mogelijk de aankoopkosten te declareren bij je zorgverzekeraar. Je moet dan een recept en een brief hebben van je arts. In de brief legt de arts uit waarom je een erectiepomp nodig hebt. Vraag de eventuele vergoeding na bij je zorgverzekeraar.

Producten

Vragen over seksualiteit bij prostaatkanker?
Neem contact op met uw zorgverlener.

Informatie