Over ons centrum

De beste zorg

Binnen het prostaatkankercentrum werken alle betrokken specialisten samen in een team en vanuit een locatie. Door te specialiseren en alle kennis en ervaring op het gebied van prostaatkanker bij elkaar te brengen, zijn we in staat om patiënten de beste zorg te bieden.

Het prostaatkankercentrum is goed nieuws voor (prostaatkanker)patiënten. Het centrum is toegankelijk voor alle patiënten met een verhoogde PSA-waarde, een van de mogelijke voortekenen van prostaatkanker. Patiënten krijgen snel een diagnose en eventueel een behandelplan.

Sneldiagnostiek

Bij deze eventuele behandeling zijn alle betrokken specialisten in het prostaatkankercentrum aanwezig. Urologen, oncologen, radiotherapeuten, radiologen, pathologen, nucleair geneeskundigen en geriaters houden dagelijks spreekuur in het centrum. Zij bepalen samen met de patiënt het meest passende behandelplan. Dit doen zij samen met de diverse gespecialiseerde verpleegkundigen die gedurende het hele behandeltraject gesprekspartner zijn voor de patiënt, zowel bij medische als bij ondersteunende zaken. Zo wordt de zorg rondom de behoeften van de patiënt georganiseerd.

Patiënten (Prostaat Kanker Stichting) en zorgverzekeraars zijn blij met de komst van het prostaatkankercentrum. Zij geven aan dat gespecialiseerde zorg onder één dak nodig is om patiënten  de beste prostaatkankerzorg te bieden.

Met een verwijzing van uw huisarts kunt u snel bij ons terecht.

Onze belofte aan u

  • Alle specialismen onder één dak
  • Kwaliteit van leven
  • Beste resultaten van Nederland

Onze zorg wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Onze resultaten

De urologen van Reinier de Graaf en het HagaZiekenhuis opereren al enige tijd gezamenlijk met de Da Vinci-operatierobot, met succes. Vorig jaar is gestart met een nieuwe operatietechniek. Dankzij deze neuro-safe operatie hebben patiënten 50 procent minder kans op continentie- en potentiestoornissen als gevolg van een prostaatoperatie.

De verdere concentratie en specialisatie in het Prostaatkankercentrum zorgt voor een stijging in het aantal operaties, wat leidt tot nog betere resultaten in de komende jaren.

Een afspraak maken

Een afspraak bij het Reinier Haga Prostaatkankercentrum is uitsluitend mogelijk met een verwijzing van uw huisarts. Alleen dan wordt de afspraak vergoed door uw zorgverzekeraar.

Maak nu een afspraak

Alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten