Marktkoopman Nico Heijker doneert 10.000 euro

Donatie Nico Heijker

Marktkoopman Nico Heijker heeft donderdag 16 januari een cheque van 10.000 euro overhandigd aan uroloog Peter Ausems en zorgmanager Irma van Gelderen van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum. Nico heeft dit bedrag bij elkaar verzameld door een sponsoractie op te zetten voor zijn deelname aan de Marathon van New York op 3 november vorig jaar.

Peter en Irma zijn erg blij met dit mooie bedrag. “Er is nog veel onbekend over prostaatkanker en met dit bedrag kunnen we verder onderzoek doen om meer te weten te komen over deze ziekte. Bovendien is het een fantastische prestatie die Nico heeft geleverd, zeker als je nog aan het herstellen bent. Petje af voor Nico!”

Tijd om wat terug te doen

Nico overwon prostaatkanker en wilde graag iets terug doen: “Toen ik aan het herstellen was van de operatie, besloot ik tijdens een slapeloze nacht een sponsoractie op te zetten voor het Reinier Haga Prostaatkankercentrum. Ik ben namelijk erg onder de indruk van de goede zorg die ik heb gekregen. Daarnaast was iedereen heel attent en meelevend. Daarom vond ik het tijd om wat terug te doen.”

Nico wist voor zijn enorme hardloopprestatie 10.000 euro op te halen. Vooral zijn trouwe marktklanten hebben enorm geholpen om aan dit bedrag te komen. Nico:

“Ik wil graag iedereen bedanken voor de gulle giften. Vooral door mijn betrokken klanten hebben we dit mooie bedrag bij elkaar gekregen.”

Nico Heijker

Prostaatkanker nog steeds taboe

Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort onder mannen. Maar ondanks dat rust er een taboe op openlijk praten over prostaatkanker. 3 op de 10 Nederlandse mannen van 45 jaar en ouder wil het er liever niet over hebben als ze er mee te maken krijgen. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum onder 1065 respondenten. De kans op prostaatkanker neemt toe met de leeftijd. Meer dan 10.000 mannen per jaar krijgen prostaatkanker, vaak zijn ze tussen de 60 en 80 jaar.

In het prostaatkankercentrum werkt een team van acht urologen, zes radiologen, vier radiotherapeuten, vier oncologen, vier oncologieverpleegkundigen en nucleair geneeskundigen en pathologen. Deze professionals zijn afkomstig uit alle ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep. Het prostaatkankercentrum is toegankelijk voor alle mannen met een indicatie en na doorverwijzing van hun huisarts.