Meer weten over prostaatklachten en prostaatkanker?

Dinsdag 16 november houdt het HagaZiekenhuis een informatiebijeenkomst over (de gevolgen van) prostaatkanker. De bijeenkomst is van 18.30 tot 21.30 uur. De organisatie is in handen van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum Een interessant programma voor iedereen die vragen heeft over dit onderwerp. Niet alleen voor patiënten, maar ook voor hun naasten en andere geïnteresseerden in dit onderwerp. De toegang is gratis.

Klachten van de prostaat of de diagnose prostaatkanker gekregen? Dankzij de nieuwste behandelingen is er tegenwoordig veel meer aan te doen. Onze patiënten krijgen zorg op maat, want iedereen is anders. Wie goed geïnformeerd is, kan erger voorkomen. Dus kom luisteren naar onze specialisten en stel gerust uw vragen.

Wat u zou moeten weten?

Uroloog Jasper Tijsterman start het programma met uitleg over klachten van de prostaat, prostaatkanker en over het prostaatcentrum van Reinier Haga. De specialisten van het HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf werken in het centrum nauw samen.

Radiotherapeut Birgit Hollmann vertelt over de behandelmethoden met bestraling.

Prostaatoperaties worden in het Reinier Haga prostaatcentrum met de Da Vinci robot uitgevoerd, uniek in onze regio. Dankzij deze verfijnde apparatuur kan de specialist nog nauwkeuriger opereren via en kijkoperatie. Dat is veel prettiger voor de patiënt die daardoor sneller opknapt. Frank Froeling vertelt er alles over.

De begeleiding van patiënten met prostaatkanker is een belangrijk onderdeel van het zorgtraject van de patiënt. Mary Vercauteren, gespecialiseerd verpleegkundige, heeft veel ervaring opgedaan bij deze patiëntengroep. Zij vertelt waar een patiënt zoal mee te maken krijgt.

Vragen stellen kan altijd

Natuurlijk kunt u uw vragen stellen. Het team geeft er graag antwoord op. Bij prostaatklachten en de diagnose kanker zijn vele specialisten betrokken.

Datum:                dinsdag 16 november 2021

Tijd:                     18.30 tot 21.30 uur

Locatie:                Auditorium HagaZiekenhuis
                            Els Borst-Eilersplein 275, 2545AA Den Haag